Banner van Cattery CheeKimSkyGeen kittens beschikbaar momenteel

 

Updated : 05-04-09

Updated : 21-03-09

Updated : 31-07-09

Updated: 01-10-06

Sitemap oftewel wegwijzer

Website keuring

English version

 

Ik ben Bliss en ik woon sinds kort bij W. en haar andere 4 poezen, nou ja, 3 poezen en 1 kater. Ik ben op zondag 22-04-07 verhuisd van Tilburg naar Amersfoort. In Amersfoort aangekomen, mocht ik door de huiskamer lopen en eens rustig het terrein verkennen. Mijn toekomstige vriendjes waren door W. even naar boven en/of naar buiten gedaan. Ik had al gauw alle nieuwe luchtjes in me opgenomen. Buiten zat een rode kater die heel lief allerlei dingen naar me riep. Hij zat achter het luikje in de deur en ik heb een paar keer geprobeerd kennis met hem te maken maar het luikje werkte niet mee.

Na een uurtje mocht hij naar binnen en hij stelde zich voor als Sparkie. Eenmaal zo dichtbij, was ik toch wel wat onder de indruk van hem. Hij kwam gelijk op me af en begon aan mijn achterste te ruiken. Nou dat is toch niet netjes als je elkaar net leert kennen. Ook kwam er een dikke, crème dame mee naar binnen maar die keek alleen maar boos naar me. Sparkie vertelde dat ze Kimmie heet en dat ze zo dik is omdat ze zwanger is (wat dat ook mag betekenen).

Na een tijdje deed W. een deur open en kwam er nog een crème dame naar binnen. Deze was veel kleiner en keek veel liever.  Toch kwam ook zij niet echt kennis maken. Tot dan toe kwam alleen Sparkie telkens naar me toe. Omdat ik niet zo goed wist wat te doen, bleef ik maar lekker op de krabpaal zitten. Ik had al gauw een paar favoriete plekjes gevonden, al had ik niet echt rust omdat Sparkie telkens achter me aankwam.

Na een paar uurtjes deed W. alle lampen uit, pakte mij op en droeg me naar boven.  De kleine crème dame, die volgens Sparkie Rhiannon heet, mocht ook mee naar boven maar moest wel zelf de trap oplopen. Omdat Rhiannon wat afstandelijk deed, ben ik maar bij W. gekropen en heb lekker de hele nacht naast haar op het kussen gelegen. Gezellig hoor, zo samen.

De volgende morgen tilde W. me op en gingen we naar beneden. Toen kwam ik erachter dat ik er ook nog een grote Bliss rondloopt : volgens Sparkie heet zij Cheeky. Ze is bijna net zo mooi als ik : rood-wit alleen veel groter dan ik.  Ze kwam heel even naar me toe, zei iets lelijks tegen me en rende toen hard weg.

Omdat ik toen blijkbaar met iedereen kennis had gemaakt, ging ik nog maar eens de keuken verkennen en hoopte ik dat 1 van hun met me wilde spelen. Nou dat viel even tegen : Kimmie keek niet alleen boos maar deed ook heel naar. Ze schold tegen me en begon toen te slaan, dus ik verstopte me maar heel snel. Vanuit een veilig plekje zag ik dat ze daarna hetzelfde deed tegen Rhiannon. Gelukkig : ik ben niet de enige aan wie ze een hekel heeft. Even later werd Kim ook nog boos op Sparkie, terwijl hij helemaal niets deed. Wat een chagrijn zeg, die dikke. Gelukkig gaat ze vaak naar buiten en dan is de kust weer veilig.

Die dikke schijnt de zus van Cheeky te zijn, maar zelf Cheeky kreeg op een goed moment een mep. Ik hoop dat ze alleen maar zo doet omdat ze zwanger is, want als ze altijd zo is, snap ik niet wat ze hier doet. Wie gaat er nou vrijwillig samenwonen met katten waar je een hekel aan hebt? Dan zoek je toch een ander huis?

En uiteindelijk werd ik de klos van dat gechagrijn : nadat Rhiannon en Cheeky een mep van Kim hadden gehad, vonden zij het nodig dat op mij af te reageren. Alsof ik het kon helpen dat Kim zo deed. Rhiannon gromde voorheen alleen naar me en Cheeky mauwde en liep weg : nu kreeg ik ineens ook klappen van ze. Kunnen ze wel. Gelukkig ben ik klein genoeg om schuilplaatsen te vinden waar zij niet bij kunnen. En ik vlucht af en toe gewoon naar W. toe die verschrikkelijk lief tegen me is. Ondanks dat ik mijn moeder best mis, ben ik heel blij met W. : zij is de liefste poes van allemaal hier. Ze praat heel lief tegen me, aait me en geeft me lekkere hapjes en we slapen heel gezellig samen. Normaal schijnt W. overdag weg te zijn maar ze schijnt nu ziek te zijn en dat vind ik helemaal niet erg. Wel schrok ik in het begin af en toe van haar als ze ineens moet hoesten of haar neus gaat snuiten maar dat went heel snel. En als we ’s middags samen gaan slapen op de bank, dan beweegt mijn ‘bed’ op en neer als ze hoest. Maar als dat het ergste is …

De enige die maandag lief voor me was (buiten W.), was Sparkie. Af en toe deden we tikkertje en hij poetste me zoals mama dat ook deed. Wel liep hij de hele dag achter me aan en ging soms boven me staan. Dat vond ik soms wel wat eng.

’s Avonds mocht ik weer met W. mee naar boven en weer ging Rhiannon mee. Nou dat had voor mij niet gehoeven want die had teveel van Kim afgekeken : een beetje kleine meisjes meppen. Maar gelukkig liet ze me ’s nachts met rust.

Dinsdagmorgen gingen we weer naar beneden. Nadat bijna iedereen maandag zo mepperig was, heb ik me maar wat meer gedeisd gehouden. Ik ben grotendeels met W. opgetrokken. Telkens als zij van de bank naar de keuken liep om drinken te pakken, liep ik achter haar aan. En ik zorgde dat ik een beetje uit de buurt bleef van de andere katten.  En wat heel leuk is, is dat als ik iets zeg, W. direct terug praat en dan ren ik gelijk naar haar toe.  En dan reageert W. heel enthousiast, iedere keer weer. Een leuk spelletje dus.

In de keuken heb ik nog een lekker mandje ontdekt om in te liggen en W. heeft mijn favoriete speeltje er ingelegd. Als ik sterker was geweest, had ik dat zelf gedaan maar deze super-speelmuis is bijna net zo groot als ikzelf. Nou ja, ik overdrijf een beetje want ik kan hem heel goed uit het mandje gooien. Maar omdat het mandje op een stoel staat en ik nog niet zo hoog kan springen, lukt het niet om met muis op de stoel te klimmen. Dus ik gooi de super-muis er af en toe uit, en W. legt hem weer terug in het mandje.

Omdat ik de grote katten een beetje heb genegeerd, merk ik dat ze geen reden meer hebben om me te slaan. Slim ben ik al hè? Alleen Kim blijft boos kijken maar dat schijnt normaal te zijn. Cheeky en Rhiannon komen af en toe even heel voorzichtig aan me ruiken en ik doe net of ik dat niet merk.  Als ze doorkrijgen dat ‘ongevaarlijk’  ben, zullen ze wel aardiger worden. En Sparkie loopt nu gelukkig ook iets minder achter me aan. Ik vind hem wel lief hoor, maar ik wil af en toe ook wel wat privacy.

Ik blijf voorlopig maar een beetje bij W. en ik negeer de grote katten maar een beetje. Blijkbaar moeten ze meer aan mij wennen dan ik aan hen. Nou die tijd geef ik ze dus maar : laat ik maar de wijste van allemaal zijn. Wie niet sterk is moet slim zijn … en dat ben ik!

 

Groetjes van Bliss (30 april 2007)

 

Gastenboek                                   Email

Aanbevolen beeldschermresolutie 1068 x 728

Laatst gewijzigd op : 08-11-09

Copyright : Cattery CheeKimSky