Banner van Cattery CheeKimSkyGeen kittens beschikbaar momenteel

 

Updated : 05-04-09

Updated : 21-03-09

Updated : 31-07-09

Updated: 01-10-06

Sitemap oftewel wegwijzer

Website keuring

English version

 

De kittens mogen op de leeftijd van 13-14 weken naar hun nieuwe personeel toe.  Bij voorkeur gaan de kittens niet naar fokkers maar naar liefhebbers.

Van het potentiŽle personeel verwacht ik dat ze bij voorkeur 2x komen kijken voordat het kitten gaat verhuizen. Dit om elkaar enigzins te leren kennen en te zien hoe zij omgaan met het kittens (en vice versa).

Ik zou graag contact houden met het nieuwe personeel zodat ik de kittens een beetje kan volgen. Het liefst zou ik ook komen kijken bij het nieuwe personeel om te zien waar de kittens terecht (zijn ge-) komen en hoe ze het daar doen.

Als het potentiŽle personeel na hun eerste bezoek (vrij) zeker is van hun keuze, verwacht ik een aanbetaling van 100Ä per kitten, om enige zekerheid te hebben dat men een serieuze kandidaat is.  Het kitten zal dan ook als gereserveerd vermeld staan op de website en zal nooit aangeboden worden aan een andere geÔnteresseerde. Bij twijfel en zonder aanbetaling kan er een optie genomen worden, maar indien ander personeel zich als serieuze kandidaat aandient, zal er overleg volgen over wie er eventueel het betreffende kitten wil reserveren.

De kittens groeien op in de woonkamer met open keuken, zodat ze zoveel mogelijk gewend raken aan de dagelijkse geluiden en activiteiten in huis. Na de eerste enting mogen ze (als ze dat willen) ook naar buiten (onder supervisie) in de afgesloten achtertuin. Verder worden vrienden en bekenden zoveel mogelijk uitgenodigd te komen kijken, om de kittens te leren omgaan met (voor hun) vreemden. Bij gebrek aan eigen kinderen, worden de buurkinderen (4 en bijna 6 jaar) regelmatig meegesleept (geheel vrijwillig natuurlijk :-)) om ze ook aan kinderen te laten wennen.

Als de kittens mee willen werken, zullen ze zoveel mogelijk opgevoed worden om harde brokjes te eten. Na de eerste vier weken, krijgen ze pap of blikvoer (mousse) die steeds vaker voorzien wordt van geweekte kittenbrokjes. Vervolgens krijgen ze steeds vaker blikvoer waar langzaamaan harde brokjes doorheen gemengd worden. De pap en/of blikvoer krijgen ze 3 of 4 keer per dag. Al die tijd staan er ook gewoon harde brokjes, zodat ze die kunnen proberen. Zodoende leren ze harde brokjes eten en kan het aantal keren dat ze 'zacht' voer krijgen, afgebouwd worden.

In de periode dat ze hier zijn, worden ze minimaal 3x ontwormt en 2 maal geŽnt (katten- en niesziekte), zodat ze een volledige enting hebben als ze hier vertrekken. De eerst volgende enting hoeft dan pas over een jaar. Indien gewenst, worden de kittens ook gechipt tegelijk met de tweede enting. En natuurlijk krijgen ze dan ook een algemene gezondheidscontrole.

Het nieuwe personeel krijgt een koopcontract mee, samen met een Europees dierenpaspoort, een stamboom en een kittenpakket. De samenstelling daarvan blijft een verrassing.

Zowel de moederpoes als de gebruikte kater, zijn getest op FIV en FeLV en zijn gescand op HCM (jaarlijks) en PKD (eenmalig). Daarnaast krijgen ze natuurlijk de benodigde entingen. Indien men wenst, kan men de paspoorten en/of testresultaten inzien (de testresultaten staan ook op de website).

 

Vorige

 

Gastenboek                                   Email

Aanbevolen beeldschermresolutie 1068 x 728

Laatst gewijzigd op : 08-11-09

Copyright : Cattery CheeKimSky