Banner van Cattery CheeKimSkyGeen kittens beschikbaar momenteel

 

Updated : 05-04-09

Updated : 21-03-09

Updated : 31-07-09

Updated: 01-10-06

Sitemap oftewel wegwijzer

Website keuring

English version

 

Hier een korte samenvatting van de dag van mijn bevalling. Nu Cheeky een deel van de verzorging en bewaking van mijn kinderen op zich heeft genomen, kan ik wel even een verslagje schrijven, van hun geboorte.

Rond 09.30 verloor ik mijn slijmprop (volgens W.). Om 11.30 uur had ik het gevoel dat ik ergens moest gaan liggen, dus kroop in in de box die er stond. Om W. duidelijk te maken dat er iets ging gebeuren, gaf ik een flinke schreeuw. W. vond het blijkbaar niet goed dat ik daarin kroop, want ze haalde het deksel eraf, pakte me op en zette me in een doos.

Om 11.50 uur kreeg ik buikkrampen. Volgens W. werd er rond 12.35 een donker rode blaas zichtbaar bij mijn achterste (nou dat neem ik maar van haar aan, want zelf kon ik dat niet zien omdat mijn buik te dik was). Blijkbaar werd er daarna om 13.15 uur een doorzichtige blaas zichtbaar. Uiteindelijk ploepte die er om 13.36 uur uit en daar bleek een miniatuur katje (ook wel kitten genaamd) in te zitten. W. haalde het vlies eraf wat om het kitten zat en daarna ben ik gaan poetsen. De nageboorte (wat dat ook mag zijn) heb ik geprobeerd op te eten maar dat ding was zo taai, dat ik het maar heb opgegeven. W. heeft het kitten losgemaakt van de nageboorte.

Binnen een half uur kreeg ik weer buikkramp. En toen bleek de volgende blaas zich aan te dienen. Maar volgens W. zag ze 2 pootjes en dat was anders dan bij de vorige. Dus W. pakte een washandje en heeft mij geholpen om dit kitten naar buiten te werken. Dit was om 14.11 uur. De navelstreng heb ik weer aan W. overgelaten. En aan de nageboorte ben ik niet eens begonnen.

Om 15.35 uur kreeg ik weer af en toe buikkramp. Volgens W. werd een een rode blaas zichtbaar. Maar de buikkramp zakte weer af. Blijkbaar was W. daar niet blij mee (ik anders wel) en die belde rond 16.00 uur de dierenarts. Die vond dat we met zijn allen maar langs moesten komen. Dus ik met mijn twee kinderen in de grote Atlas en hup in de auto. De dierenarts voelde in mijn achterwerk (hoe durft-ie) en gaf me vervolgens een prik. Terwijl we nog in de auto zaten, kwam nummer 3 zo naar buiten gegleden. Dat was rond 17.10 uur. En toen W. mij en mijn eerste 2 kinderen uit de Atlas pakte, bleek de Atlas te piepen. Ze had helemaal niet doorgehad dat nummer 3 al was gearriveerd.

Om 18.20 uur kreeg ik weer buikkramp (houdt dat nou onderdehand niet eens op?). En weer bleek deze met de achterpootjes eerst te komen.  Dus heeft W. weer geholpen met een washandje. Maar omdat ik niet zoveel kramp meer had, duurde het wel even voordat nummer 4 helemaal buiten stond. Maar om 18.25 uur had ik toch een kwartet geproduceerd. En nu voelde ik ook dat ik klaar was. Alleen de nageboorte van nummer 4 was nergens te bekennen. Die bleek nog even onderweg te zijn want die kwam pas even na 20.00 uur.

Toen mocht ik eindelijk uitrusten. De assistente van W. heeft het kwartet goed bestudeerd en kwam tot de conclusie dat de eerste twee meisjes zijn en de laatste twee jongetjes. Mooi hé, half om half.

 

Vorige

 

Gastenboek                                   Email

Aanbevolen beeldschermresolutie 1068 x 728

Laatst gewijzigd op : 08-11-09

Copyright : Cattery CheeKimSky