Banner van Cattery CheeKimSkyGeen kittens beschikbaar momenteel

 

Updated : 05-04-09

Updated : 21-03-09

Updated : 31-07-09

Updated: 01-10-06

Sitemap oftewel wegwijzer

Website keuring

English version

 

Zoals iedere tweevoeter weet die katten heeft, hebben katten geen baas maar personeel. Wij zijn dan ook de afgelopen maanden druk geweest met het opvoeden van Willy. Op deze pagina willen we een idee geven hoe dat in z'n werk gaat en wat het resultaat tot dusver is.

We overleggen samen met regelmaat aan welke eisen ons personeel moet voldoen. Vervolgens bedenken we een bijpassend trainingsschema en wie van ons twee de training leidt. Meestal mag mijn zusje (Cheeky dus) het uitvoerende werk doen omdat ze er zoveel plezier in heeft. Daarnaast heeft ze de meeste energie van ons twee en is ze erg volhardend, wat wel nodig is gebleken.

We illustreren sommige onderdelen van de training met foto's  die W. op ons verzoek heeft gemaakt. Helaas zijn er niet van alle trainingsonderdelen foto's. W. blijkt niet altijd in staat twee dingen tegelijkertijd te kunnen doen, zoals trainen en fotograferen. Dat heeft ons verbaasd want we weten dat ze ook nog 36 uur voor een andere baas werkt waar ze planner is. Daarom dachten we dat ze heel veel tegelijkertijd zou kunnen, maar waarschijnlijk is haar andere baas minder veeleisend.

De manier waarop we haar trainen gaat door middel van een soort inspecties. We doen alsof we W. controleren en geven zo hints wat we van haar verwachten. Als ze eenmaal bepaalde dingen heeft geleerd, nemen we af en toe nog een steekproef om te zien of onze opvoeding goed blijft hangen. Hieronder beschrijven we puntsgewijs welke 'inspecties' we hebben uitgevoerd, wat het doel en het voorlopige resultaat is.

Wat wij met z'n tweeŽn uiteindelijk betalen voor alle diensten die ons verleend worden, verklappen we pas op de allerlaatste pagina.

Achter deze pagina zitten nog drie pagina's met trainingsonderdelen. Op deze pagina's staan wat meer foto's dan op deze pagina, speciaal voor de 'plaatjeskijkers'.

Kattenbak : Vanaf het allereerste begin hebben we gecontroleerd of de kattenbak goed schoongehouden werd. Als de kap eraf ging, liepen we naar de bak en hielp Cheeky met het opgraven van klonten die eruit moesten. Ook tikte ze tegen het schepje als daar teveel schoon grit op lag : wel goed opletten! Ik keek gewoon toe en gaf mijn zusje waar nodig aanwijzingen wat te doen. Tegenwoordig nemen we af en toe nog een steekproef door even te gaan kijken als de bak verschoond wordt. Wij zijn tevreden met het resultaat.

Planten : Vooral de grote planten waar we goed in kunnen, hebben we gecontroleerd of ze wel genoeg water kregen. Nee, dus. Als ze te droog waren, viste Cheeky de droge klontjes eruit en gooide die op de grond. Door ze door de kamer en keuken te rollen, lag er overal aarde. Ook haalden we samen de verdroogde takjes uit de planten. Die beten we in kleine stukjes en legden ze overal neer. Zodoende moest W. dan elke dag een paar keer stofzuigen dus inmiddels geeft ze de planten beter water.

 

Vooruit naar pagina : 2

Gastenboek                                   Email

Aanbevolen beeldschermresolutie 1068 x 728

Laatst gewijzigd op : 08-11-09

Copyright : Cattery CheeKimSky